438f5b19 Ac8e 4770 841d A1782dceed96
438f5b19 Ac8e 4770 841d A1782dceed96

EVENIMENT ORGANIZAT CU SPRIJINUL

bv

Dezbaterea Națională Smart City 2017-2020 ajunge pe 11 octombrie la Brașov cu ocazia lansării Centrului de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri. 

Dorim să continuăm dezbaterea națională pe tema Orașelor Inteligente, să identificăm stadiul de dezvoltare în care se află orașele la acest moment, nevoile prezente și viitoare ale: administrației,  cetățenilor, turiștilor, mediului de afaceri și să găsim cele mai bune metode de punere în practică a celor mai noi soluții tehnologice existente și viitoare.

Dezbaterea Națională Smart City 2017-2020 este locul în care se întâlnesc reprezentanții autorităților publice cu mediul privat, mediul universitar și organizații de cercetare tehnologică. 

Vor fi prezentate proiectele pe care le au orașele pentru perioada următoare și soluțiile smart city pe care le propun companiile sau organizațiile civice, așa încât orașele inteligente să permită o calitate a vieții care să fie în mod constant sigură, sănătoasă și semnificativă, să le permită locuitorilor să prospere fizic, spiritual și economic.

Gala #SmartCity4Romania

Dezbaterea Națională Smart City se va încheia în aceeași zi cu Gala #SmartCity4Romania, ocazie cu care vom premia orașele care au înteles importanța transformării digitale și beneficiile aduse de tehnologie actului administrativ și comunității.

CINE PARTICIPA

Alături de reprezentanții administrației publice locale și județene din Brașov contăm pe participarea reprezentanților a cel puțin 20 de administrații publice locale interesate, companii, experți și societatea civila alături de reprezentanti ai organismelor internaționale și ai Parlamentului European.

UNDE SE DESFASOARA EVENIMENTUL

Dezbaterea Națională Smart City 2017-2020 va avea loc în Sala de Conferințe a Centrului de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri din Braşov (CATTIA)

Adresa: Strada Institutului nr.35 (lângă Institutul de cercetare dezvoltare al Universității Transilvania care se afla pe strada Institutului nr.10 și este marcat pe hărțile google/waze).

Despre Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri din Braşov (CATTIA)

Centrul de Afaceri va contribui la realizare principalelor trei obiective care pot conduce dezvoltarea economică a oraşului şi a regiunii spre o economie bazată pe inovaţie, iar ca domenii prioritare va avea: energie regenerabilă,  aeronautică, electrotehnică și  IT&C. Aria de interes pentru CATTIA cuprinde firmele din judetele: Braşov,  Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu şi Alba. Firmele selectate în vederea incubarii vor fi găzduite pe o perioadă de 3 ani, timp în care beneficiază de acces la infrastructura de spaţii, dotări IT&C, laboratoare şi servicii de asistenţă şi consultanţă specializată  furnizate de societatea de administrare direct sau prin alte entităţi specializate.

AVANTAJELE PARTICIPARII LA DEZBATERILE SMART CITY

PARTICIPANTII AU OPORTUNITATEA  DE A REALIZA NETWORKING CU CEI MAI POTRIVITI OAMENI

Evenimentele organizate de noi reunesc persoane interesate, la nivel national si intenational, in a face schimb de experiente, idei, de a crea conexiuni valoroase si de a pune bazele unor colaborări viitoare. Participantii la astfel de evenimente descopera solutii pentru rezolvarea problemelor comunitatii lor, noi posibilitati de colaborare pe proiecte ample, dar si potentiali parteneri de afaceri. Au oportunitatea de a intalni peste 30 de vorbitori si lideri de opinie nationali si internationali care discuta trenduri, obiective si provocari, pentru a face orasele noastre mai inteligente si mai durabile

.

COMPANIILE ISI POT PROMOVA PRODUSELE SI SERVICIILE

In cadrul Dezbaterilor Smart City companiile pot:

• inchiria un stand in cadrul caruia isi pot expune solutiile promovate

• sustine o scurta prezentare in cadrul Dezbaterii si sa se adreseze unui public specializat, dar si sa participe la discuții

• beneficia de oportunitati de promovare a brandului/produselor/serviciilor in mass media, social media – mediu in care sunt prezenti atat reprezentanti ai autoritatilor publice cat si cei ai mediului privat

REPREZENTANTII AUTORITATILOR PUBLICE AFLA CELE MAI RECENTE TEHNOLOGII

Solutiile Smart City fac diferența in viata oamenilor, iar cele mai recente proiecte inovatoare sau inițiative care pot schimba modul de administrare a oraselor, de interactiune cu cetatenii si cu mediul de afaceri sunt prezentate in cadrul acestor evenimente. Reprezentantii autoritatilor publice au ocazia de a afla care sunt cele mai noi solutii propuse de companii, care sunt sursele de finantare ale proiectelor de dezvoltare dar si cum sunt administrate alte orase.

AGENDA

8.00- 9.00 Înregistrarea Participanților și Welcome coffee

9.00 – 9.15 Introducere. Obiective

 • Dragoș David, Director General, Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă din Brașov

Open Speech:

 • George Scripcaru, Primarul Municipiului Brașov
 • Adrian-Ioan Veştea, Președintele Consiliului Județean Brașov

9.15 – 10.30 PANEL 1: CUM REVOLUȚIONEAZĂ TEHNOLOGIA ADMINISTRAREA ORAȘELOR ȘI COMUNITĂȚILE?
Câte orașe au deja o strategie de dezvoltare? Care sunt noile politici în domeniu? Care sunt cele mai eficiente metode de finanțare a proiectelor smart city?

Keynote speaker: Roxana Mînzatu, Ministrul Fondurilor Europene
Moderator: Marius Bostan, Strategic Advisor, inițiator al proiectului Smart City Alba Iulia
Panelisti:

 • Siegfried Mureșan, Deputat European, Parlamentul Uniunii Europene
 • Gabriela Vlad, Director executiv al Direcţiei Tehnologii Informaționale si Servicii Electronice, Primăria Municipiului Braşov
 • Tatian Diaconu, CEO CEETRUS
 • Cătălin Boghiu, Responsabil Smart City Primăria Municipiului Iași

10.30 – 11.00 Pauză & Networking

11.00 – 12.30 PANEL 2: CUM SE VOR TRANSFORMA ORAȘELE ÎN URMĂTORII 30 DE ANI?
Care sunt planurile de mobilitate? Cum folosim datele digitale pentru noile proiecte de insfrastructură, siguranță și conectivitate? Care sunt trendurile în proiectarea inteligenta a clădirilor?

Keynote speaker: Radu Dragomir, CEO Urban Scope
Moderator: Camelia Rață, Director ABMEE Brașov
Panelisti:

 • Ioan Popa, Primarul Municipiului Reșița
 • Doru Borșan, Director General, iNovitas
 • Valentina Frângu, Dell Technologies
 • Silviu Stoica, Director general Ramboll SEE
 • Marius Cristea, Senior Development Specialist World Bank

12.30 – 13.30 Pauză  de masă

13.30 – 14.30 PANEL 3: INOVAȚII DE BAZĂ PENTRU ORAȘELE DE MÂINE
Inovații deja implementate, care sunt în faza pilot sau la stadiul de idee în acest moment vor sta la baza dezvoltării comunităților. Cum vor influența inteligența artificială și automatizările viața locuitorilor?

Keynote Speaker: Prof. univ. Sorin Aurel Moraru, Directorul Departamentului Automatica si Tehnologia Informatiei, Universitatea Transilvania
Moderator: Medeea Katerina Petrovan, Managing Partner, Excelsum Consulting
Paneliști:

 • Marius Bostan, Strategic Advisor, inițiator al proiectului Smart City Alba Iulia
 • Valentin Voinica, Project Manager, Primăria Municipiului Alba Iulia
 • Sorin Apostoliceanu, Viceprimar Municipiul Pitești
 • Sabin Orcan, Director General revista Newsweek
 • Alexandra Hîncu, InnoEnergy/Iceberg
 • Nicoleta Ploscaru – inițiator proiect Constanța Dragostea Mea

 14.30 – 15.00 Pauză & Networking

 15.00 – 16.00 GALA SMART CITY4ROMANIA
Premierea orașelor care au înteles importanța transformării digitale și beneficiile aduse de tehnologie actului administrativ și comunității.

BV2
BV3