ALBA IULIA 3
ALBA IULIA 3

DEZBATERE NATIONALA SMART CITY – ALBA IULIA 2018

Cel mai important eveniment al anului in domeniul Smart City din Romania, organizat cu sprijinul

8-9 Octombrie 2018

FOTOGRAFII DE LA EVENIMENT

DESPRE EVENIMENT

Marcam serbarea Centenarului printr-o noua editie Dezbatere Nationala Smart City – Alba Iulia 2018, in care aratam ca initiativele din Alba Iulia reprezinta un excelent exemplu de urmat si de alte orase

A venit vremea ca Dezbaterea Smart City sa ajunga la Alba Iulia si sa prezentam noul oras la Centenar, cum intr-un timp scurt s-au facut lucruri mari.

Fiecare  eveniment organizat de noi pana acum, sub egida Dezbatere Nationala Smart City, a promovat proiectul pilot Alba Iulia Smart City, a prezentat solutiile implementate si a laudat echipa de implementare, aratand astfel celorlalte orase ca acolo unde exista deschidere, transparenta si vointa, viata locuitorilor se poate schimba in bine, se pot atrage investitii, iar economia poate lua avant.

La Dezbaterea Smart City – Alba Iulia 2018 vor participa ambasadori, primari din regiune si din tara, companii care dezvolta solutii dedicate oraselor inteligente, mediul universitar si presa. Vor fi organizate prezentari la fata locului pentru solutiile care permit acest lucru si vom oferi partenerilor nostri posibilitatea de a-si prezenta solutii si de face demonstratii live in cadrul Dezbaterii.

DESPRE PROIECTUL ALBA IULIA SMART CITY 2018

Alba Iulia Smart City 2018 este un proiect pilot menit sa transforme municipiul Alba Iulia in primul oras din Romania unde vor fi implementate solutii integrate de oras inteligent cu ocazia celebrarii a 100 de ani de unificare a Romaniei.

Proiectul pilot este unic in Romania datorita faptului ca acesta este primul proiect inteligent dezvoltat in comun de guvernul national, o autoritate publica locala si companii private. Toate solutiile pentru orasele inteligente propuse de companii sunt sau vor sa fie implementate si testate cu privire la costurile companiilor private implicate si va asigura interoperabilitatea cu alti furnizori de solutii pentru orasul inteligent in viitor.

Un obiectiv major al programului pilot este identificarea nevoilor locale, a resurselor disponibile si a celor mai bune solutii pentru o viitoare implementare la scara larga a conceptului Smart City, prin colaborarea dintre autoritatile locale, institutii, universitati, companii si voluntari.

Integrarea efectiva a sistemelor fizice, digitale si umane in proiectele Smart City s-a dovedit a spori eficienta, a reduce costurile si a creste calitatea vietii, oferind cetatenilor un viitor durabil, prosper si incluziv. Ca atare, de acest proiect vor beneficia in mare masura locuitorii municipiului Alba Iulia, precum si investitorii si turistii.