SMART COMMUNITIES 

SUMMIT & EXPO

9 Noiembrie 2023, București

449221

Parteneri

PARTENERI INSTITUȚIONALI
logo-pmb
sigla-color_CJS
logo-ADIZMB
INSTITUL_ROMANIEI_CENTERED_CMYK
STEMA HERALDICA PRIMARIA ALBA IULIA SI LOGO-ul ORASULUI
AMB
TPBI1
ADRcentru mic
DESPRE EVENIMENT

Despre eveniment

SMART COMMUNITIES – SUMMIT & EXPO este un eveniment de importanță majoră în domeniul dezvoltării comunităților inteligente.

Pe parcursul acestuia vom aduce împreună lideri locali, experți din industrie, profesioniști din domeniul tehnologic și alți factori de decizie.

Împreună vom explora progresele remarcabile înregistrate de valorificarea tehnologiei pentru creșterea calității vieții locuitorilor și modul în care se pot implementa.

Soluțiile de eficiența energetică, transportul inteligent, gestionarea resurselor, calitatea aerului și apei, participarea cetățenilor și guvernarea transparentă vor antrena comunitățile si vor deveni mai conectate. Infrastructura digitală și datele în timp real stau la baza ofertei de servicii publice inovatoare și de optimizare a resurselor disponibile.

OBIECTIVELE EVENIMENTULUI

Promovarea utilizării tehnologiilor digitale și a conceptului de comunitate inteligentă pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor în mediul urban, dar și rural

Identificarea celor mai recente inovații tehnologice și tendințe în domeniul administrării publice inteligente și al dezvoltării urbane

Stimularea colaborării și a schimbului de cunoștințe între liderii guvernamentali și locali, reprezentanții din industria tehnologică și alte părți interesate

Fotografii Smart Communities ediția din Martie 2023

smart comm colaj

SMART COMMUNITIES – SUMMIT & EXPO este organizat sub forma unor prezentări, keynote și sesiuni de discuții.

Participanții pot asista la prezentări ale experților din diverse domenii și pot lua parte la dezbateri interactive, în cadrul cărora se pun întrebări și se explorează soluții pentru provocările actuale și viitoare ale comunităților inteligente

PARTENER GOLD
RGB ROCKWOO logo - Primary Colour RGB
PARTENERI
edus
ramboll4
Logo_Fan_Courier mic.svg
vector2
axionet grup
Logo grama mic
PARTENERI MEDIA
logo_nou
Logo_conectam idei
1. LOGO Financial Intelligence
spotmedia
Logouri

Vezi agenda mai jos

AGENDA

Summitul Smart Communities acoperă o gamă largă de tematici relevante pentru dezvoltarea comunităților inteligente, cele mai noi soluții și tehnologii care vor ajuta la creșterea calității vieții si vor ajuta administrația locală.

  • Implicarea sectorului privat și a cetățenilor în dezvoltarea comunităților inteligente, cum ar trebui să se implice pentru a avea localitatea pe care și-o doresc și ce resurse au la dispoziție?
  • De ce ne trebuie un branding de oraș și cum ajută comunitatea și administrația?
  • Finanțarea inteligentă a proiectelor locale
  • Oportunități de investiții în noi proiecte
  • Prezentare soluții dezvoltate de start-up-uri care ar putea intra in programe pilot de testare, în parteneriate cu Primăriile.

Evenimentul se va încheia cu networking și degustare de vinuri oferită de crama Gramma Wines

Despre Grama Wines: Fie că vorbim despre colecția ce poartă etichetele desenate de maestrul Horațiu Mălăele, de prima colecție de vinuri din lume îmbrăcată în NFT-uri românești (Non-fungible tokens) sau de inovativul Pachet de autoizolare, brandul GRAMMA își continuă misiunea de a stimula creativitatea și de a oferi o experiență unica pasionaților de vin. Vinurile oferite de Gramma Wine reprezintă și un cadou elegant pentru partenerii de afaceri, cu ocazia finalului de an.

Invitați

INVITAȚI

Înscrieri

ÎNSCRIERI

Audiența:

Reprezentanții autorităților publice au acces GRATUIT (include accesul la conferință și la pauzele de cafea și prânz).

Taxa de participare pentru companii: 490 lei + TVA /persoană (include accesul la conferință și la pauzele de cafea și prânz).

*Evenimentul nu se adresează persoanelor fizice.

Vă rugăm să vă înregistrați din timp – sala are locuri limitate!

În calitate de partener:

Include promovarea prin elemente de branding la locul de desfășurare a evenimentului, prin comunicate de presă și social media, precum și realizarea de prezentări de soluții în cadrul conferinței (vorbitor și stand de expoziție).

Pentru detalii, vă rugăm să ne contactați la: office@concordcom.ro

Locație

LOCAȚIE
Pullman

World Trade Center-Hotel Pullman București

Sala New York

Adresa: Piața Montreal, nr.10, Sector 1

Ediții anterioare

Cum a fost la prima ediție din acest an, din luna martie
  • Peste 200 de participanți, reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale, precum și furnizori privați de soluții dedicate dezvoltării orașelor
  • 34 de invitați speakeri ai evenimentului care au prezentat proiecte finalizate sau care se vor finaliza în anii următori, care administrează sau dezvoltă politici publice pentru orașe și comunități, secretari de stat, directori din ministere, primari, președinți de consilii județene și alți specialiști din mediul privat, inovatori sau dezvoltatori de programe și soluții
  • 3  workhopuri despre cum se pregătesc proiectele pentru a fi finanțabile, despre cum se construiește un brand de oraș pentru a-i ajuta în primul rând pe locuitorii săi și despre concepte cheie relevante pentru următorul val de proiecte europene de orașe inteligente, cum ar fi hub-uri de inovare digitală, inovare deschisă, living labs, sandbox, citizen science etc.
  • Expoziție -pe parcursul a două zile, participanții la eveniment au putut testa și afla mai multe informații despre aplicații și tehnologie nouă în cadrul expoziției care a însoțit Summitul Smart Communities 2023.

Vedeți Fotografii de la ediția anterioară 2023

Repere de la evenimentele anterioare
Repere vizual

Toate evenimentele anterioare pe aceași temă, organizate de noi, pot fi accesate aici:

https://www.concordcom.ro/evenimente-trecute-2/

Ce am realizat până acum

În 2017 am creat o dezbatere națională pe tema orașelor inteligente. Am identificat nevoile prezente și viitoare ale cetățenilor, turiștilor, mediului de afaceri și ale administrației.

Au fost prezentate zeci de soluții tehnologice existente și viitoare și metode de punere în practică. Primari, city managerii și alți reprezentanți ai Primăriilor au aflat despre soluțiile existente, care îi pot duce în rândul orașelor inteligente. Există în România orașe care au intrat serios pe acest trend și care sunt exemplu de urmat.

Ne-au fost alături companii care au prezentat soluțiile lor, dintre care enumerăm:

Orange, Dell Technologies, Telekom, Microsoft, Lenovo, FIP Consulting, NTT Data, Digi, Public Invest, Conart Structuri, Bitdefender, Harrison, Ensura C&C, Ramboll, Philips, Tuca Zbarcea și Asociații, IBM, Solvit, Euronovate, Electrogrup, Iola, VMB Partners, General Survey Corporation, Euro Data Park, Digitax, LP Smart city, Urban Scope, Smart Eco Plus, Asseco, Polyfazer, Axionet, Ceetrus, Ingenious, Dositraker , Regista, ConnectX, Green Street Tec, e-Twow, Novitas 3dcity, Integrisoft, Alied Telesis, Electrica, Transgaz, Iceberg, Edus, Total Business Land, registre.ro, Smart Land, Zipper, EVconnect, Altimate, DDS Diagnostic, Eurosalub, Enel X,  Neotech, Digital Park, Cadastru Digital, Best Tools Salubrizare, Green Group, UPC Business, Printec, Arctos Innovation, Synergetics, Intrarom, Avisso, Fan Courier, Asbis, Certsign, Termene.ro, Clico, Pegas, Prorecycling, Flash Lighting, Telezimex, Signify, Radon Air, Indsoft, Zerocozi, Cluj IT, Image Sensing Systems, Civitech, Lifeishard, Hypermedia, Delphi Electric, Frontier Connect, Code for Romania, Spherik Accelerator, Institutul pentru Orașe Vizionare, Transilvania Cluster, Custom Production Europe.

Ni s-au mai alăturat parteneri instituționali diverse ONG-uri și Asociații ale oraselor, comunelor, municipiilor, metropolitane, de dezvoltare intercomunitara, de transport, și parteneri media din toată țara.

Au participat în calitate de speakers reprezentanți ai:

CJ Sibiu, CJ Caraș-Severin, CJ Brașov, CJ Alba, CJ Călărași, CJ Ilfov, CJ Arad, CJ Vrancea, ai primăriilor: Piatra Neamț, Brașov,  Cluj-Napoca, Reșița, Bacău, Lugoj, Turda, Ploiești, Suceava, Iași, Alba Iulia, Pitești, Chișinău-Republica Moldova, Sighișoara, Oradea, Bucuresti- Sector 2, Sector 3, Sector 4, Sector 5, Sector 6, Târgu Jiu, Slatina, Cavnic, Tulcea, Contanța, Botoșani, Puciosa, Sânnicolau Mare, Buzău, Dărmănești, Slobozia, Călărași, Timișoara, Florești, Ciugud, Curtea de Argeș, Cugir, Negrești Oaș, Moldova Nouă, Fliași Dolj, Măgurele, Râmnicu Vâlcea, Ramnicu Sărat, Oltenița, Arad, Onești, Vaslui, Roman, reprezentanți la vârf din Ministerul Energiei, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul cercetării Inovării și Digitalizării, Autoritatea pentru Digitalizarea României, Agenții de Dezvoltare Regională, ANCOM, Ministerul Dezvoltării, Asociația Administratorilor Publici, Agenția Metropolitană Brașov, ANCPI, senatori și deputați, profesori, consultanți.

Date de contact

office@concordcom.ro